Stekt kyckling med citron, rosmarin och timjan
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- 1 hel kyckling
- 2 lökar
- 1 citron
- 4 kviste timjan (utan stjälkar)
- 4 kviste rosmarin (utan stjälkar)
- 2 vitlöklyftor
- 60 ml olivolja
- Salt och peppar
Förberedelse
30 minuterSvårighetsgrad
SvårTillvägagångssätt
-
Skär en lök i klyftor och stoppa in bitarna i kycklingen. Placera det raka bladet i MandoChef och ställ in det på 2 mm. Skär den andra löken och citronen i skivor. Använd fingerskyddet. Lägg lök- och citronskivorna i botten på UltraPro Oval 3,5 l.
-
Lägg kycklingen ovanpå lök- och citronskivorna.
-
Blanda citronskal, timjan och rosmarin, hackad vitlök, olivolja, salt och peppar i en liten skål och gnid in kycklingen med blandningen. Sätt på locket och låt kycklingen marinera i 30 minuter
-
Värm upp ugnen till 180 °C (inte varmluft).
-
Sätt in kycklingen i ugnen och tillaga den i 1–1,5 timmar under lock. Den ska vara gyllene och genomstekt med en innertemperatur på 74 °C. Ta av locket de sista 10 minuterna av stektiden
Fördela marinadblandningen under skinnet och inuti kycklingen för maximal smak!