Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Förrätt
Tillbaka till resultat

Stekt kyckling med citron, rosmarin och timjan

  • Tupperware Stekt kyckling med citron, rosmarin och timjan

Tillvägagångssätt

Ingredienser

4 personer

  • 1 hel kyckling
  • 2 lökar
  • 1 citron
  • 4 kviste timjan (utan stjälkar)
  • 4 kviste rosmarin (utan stjälkar)
  • 2 vitlöklyftor
  • 60 ml olivolja
  • Salt och peppar

Förberedelse

30 minuter

Svårighetsgrad

Svår




Tillvägagångssätt

  1. Skär en lök i klyftor och stoppa in bitarna i kycklingen. Placera det raka bladet i MandoChef och ställ in det på 2 mm. Skär den andra löken och citronen i skivor. Använd fingerskyddet. Lägg lök- och citronskivorna i botten på UltraPro Oval 3,5 l.

  2. Lägg kycklingen ovanpå lök- och citronskivorna.

  3. Blanda citronskal, timjan och rosmarin, hackad vitlök, olivolja, salt och peppar i en liten skål och gnid in kycklingen med blandningen. Sätt på locket och låt kycklingen marinera i 30 minuter

  4. Värm upp ugnen till 180 °C (inte varmluft).

  5. Sätt in kycklingen i ugnen och tillaga den i 1–1,5 timmar under lock. Den ska vara gyllene och genomstekt med en innertemperatur på 74 °C. Ta av locket de sista 10 minuterna av stektiden

Fördela marinadblandningen under skinnet och inuti kycklingen för maximal smak!

 
Top