Osso Bucco
Tillvägagångssätt
Ingredienser
6 personer
- 45 ml olivolja (±3 msk)
- 6 styken. av Osso Bucco
- 3 morötter
- 1 lök
- 3 vitlöklyftor
- 800 g konserverade tomater
- 1 apelsin (apelsinskal och apelsinsaft)
- 1 lagerblad
- 2 kvistar timjan
- 1 dl vitt vin
- Salt och peber
- För servering
- Pasta
Förberedelse
15 minuterTillagning
100 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Hacka morötter, lök och vitlök i SuperSonic® Chopper Stor.
-
Värm olivoljan i Tupperware Universalgryta 5,6 l och stek dina Osso Buco gyllene på varje sida. Det kan vara nödvändigt att upprepa detta flera gånger.
-
Tillsätt alla övriga ingredienser i Tupperware Universalgryta 5,6 l.
-
Koka upp, sätt på lock och låt sjuda på svag värme i 1 timme och 30 minuter.
-
Smaka av med salt, peppar och socker. Servera med pasta.
Pastan kan ersättas av grönsaksspiraler som enkelt tillagas med
vår Handy Spiralizer.