MANDELPANNKAKOR MED PÄRON OCH GLASS
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- 110 g smör ¾ dl mjöl 2¼ dl florsocker 1½ dl mandelmjöl 2-3 droppar mandelessens (kan utelämnas) 3 äggvitor
- 3/4 dl ¾ dl mjöl
- 2¼ dl florsocker
- 1½ dl mandelmjöl
- 2-3 droppar mandelessens (kan utelämnas)
- 3 äggvitor
- FÖR SERVERING:
- 225 g konserverade eller färska päron
- 1 l vaniljglass
- Chokoladsås
- 50 g strimlad mandel för dekoration
Förberedelse
16 minuterTillagning
30 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Smält smöret i MicroCook Kanna 1 l under 50 sekunder på 600 watt.
-
2. Vispa mjöl, florsocker, mandelmjöl, mandelessens och äggvita i SuperSonic Chopper Stor. Tillsätt det smälta smöret och vispa på nytt.
-
Grädda pannkakorna på Tupp Universal Panna 24 cm tills de är gyllenbruna.
-
Fördela päronskivorna över pannkakorna,lägg på glass och häll chokladsås över det hela. Strö över mandel och servera med detsamma.
DEN PERFEKTE
PANDEKAGEDUO