Pizzadeg
Tillvägagångssätt
Ingredienser
2 personer
- 0.12 l ljummet vatten
- 20 g färsk jäst
- 225 g vetemjöl
- 2 msk olivolja
- 1/2 tsk socker
- 1/2 tsk salt
Förberedelse
45 minuterTillagning
20 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Häll vattnet i Ultimate Vispskål 3,5 l och rör ner jästen tills den är helt upplöst. Tillsätt olivolja, socker, salt och mjöl och blanda med Degskrapa. Knåda klart degen för hand tills den är smidig och elastisk.
-
Fyll diskhon till hälften med vatten som är cirka 37 °C. Täck över skålen, placera den i vattnet och låt degen jäsa i cirka 30 minuter, tills locket ”hoppar upp” av sig självt. Förbered din topping under tiden.
-
Ta ut ugnsgallret ur ugnen och värm upp ugnen till 220 °C varmluft.
-
Knåda pizzadegen igen i cirka 30 sekunder och strö lite mjöl över. Kavla ut degen på Degunderlägg med en Multibrödkavel i en storlek som matchar locket på UltraPro Rektangulär 5,7 l.
-
Flytta degen till Silikon bakunderlag med kant och fördela den valda toppingen på pizzan.
-
Lägg Silikon bakunderlag med kantt på det kalla
ugnsgallret och sätt in i ugnen på det nedersta gallret. Grädda i cirka 20 minuter.
TIP: Pizzadegen kan även användas för att göra smarriga pizzamuffins i vår
Silikon Cupcakeform.. De kan med fördel frysas in i en Magnificent
FreezerSmart-behållare och läggas i matsäcken.