Söta Våfflor
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- 3 äggulor
- 2.5 dl mjölk
- 175 g vetemjöl
- 1 nypa salt
- 1 tsk bakpulver
- 75 g Socker
- 90 g Smält Smör
- 3 äggvitor
- Topping
- Icing sugar, jam, chocolate sauce or other topping
Förberedelse
10 minuterTillagning
15 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Ta ut bakgallret ur ugnen. Placera 2 Silikon Våffelformar på den och värm upp ugnen till +220 °C varmluft.
-
Blanda äggulor, mjölk, mjöl, salt, bakpulver och socker i Vispskål 3,5 l med Plastvisp. Tillsätt smör och blanda igen
-
Vispa äggvitorna hårda i Eazy Speedy och vänd försiktigt i dem med Degskrapa.
-
Fördela smeten i 2 Silikon Våffelformar och grädda i 11 minuter. 5 Vänd ut våfflorna på Silikon Bakunderlägg och grädda i ytterligare 3-4 minuter på den andra sidan för att få en spröd yta.
-
Servera våfflorna med florsocker, marmelad, glass eller vispgrädde.
Chokladsås
-
Värm upp 1,5 dl mjölk i MicroCook Kanna 1 l i 1½ minut vid 600 watt. Tillsätt 200 g choklad i mindre bitar och låt vila i 1 minut. Vispa till en jämn konsistens.
Kaffesås
-
Värm upp 2,5 dl vispgrädde, 1 msk frystorkat kaffe och ¾ dl florsocker i MicroCook Kanna 1 l i 2 ½ minut vid 600 watt. Rör runt efter 1 minut.
Tip:
- Du kan tillsätta 1 tsk vaniljsocker i smeten, lite mandelessens, eller ½ tsk kanel.