Skruvad sallad med tigerräkor
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- sallad
- 150 g mixsallad
- 1 squash
- 3 morötter
- 100 g skalade tigerräkor
- Ätbara blommor för dekoration
- Asiatisk sauce
- 3 stjälkar färsk koriander
- 1 cm färsk ingefära (skalad och tärnad)
- 1 schalottenlök (skalad och skuren i mindre skivor)
- 1/2 röd chili
- 90 ml sesamolja
- 50 ml limesaft
- 60 ml sojasås
Förberedelse
15 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Skölj salladen i det stora durkslaget. Sätt ihop det lilla durkslaget med det stora och skaka salladen fri från vatten.
-
Använd Handy Spiralizer för att göra en grönsaksspaghetti av squashen och morötterna.
-
Använd Zest n’ Press för att pressa limejuice. Tillsätt ingredienserna till den
asiatiska såsen i SuperSonic ® Chopper Mellan och dra i snöret tills allt är väl blandat. -
Lägg salladen i Eco+ Clear Skål 4 l. Dekorera med ätbara blommor och servera den asiatiska såsen i Eco+ Clear Skål 8,1 dl.