Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Bröd
Tillbaka till resultat

Brytbröd med vitlök och ost

  • Tupperware Brytbröd med vitlök och ost Pull apart bread

Tillvägagångssätt

Ingredienser

6 personer

  • Deg
  • 450 g vetemjöl
  • 7 g salt
  • 20 g socker
  • 18 g jäst
  • 210 g mjölk (Brytbröd)
  • 60 g osaltat smält smör
  • 1 vispat ägg (Brytbröd)
  • Fyllning
  • 70 g osaltat smör (Brytbröd)
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 15 g riven parmesanost
  • 2 msk persilja, koriander eller gräslök
  • 200 g mozzarellaost (finhackad eller riven)
  • peppar

Förberedelse

40 minuter

Tillagning

35 minuter

Vilotid

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

Så här gör du degen

  1. Blanda mjöl och salt i Vispskål 3 l. Tillsätt socker, jäst och mixa igen.

  2. Blanda noggrant mjölk, ägg och det smälta smöret i en medelstor skål.

  3. Tillsätt långsamt mjölkblandningen i mjölblandningen. Knåda degen väl tills den lossnar från skålens sidor och inte längre är klibbig utan bara mjuk.

  4. Sätt locket på Vispskål 3 l och låt allt jäsa på varm plats till minst dubbel storlek (cirka 1-2 timmar).

Fyllning

  1. Lägg vitlök och örter i SuperSonic® Chopper Mellan och hacka. Tillsätt smör, parmesan och peppar och mixa tills det blir krämigt och blandat.

Så här gör du brödet

  1. Kavla ut degen med Multibrödkavel på Degunderlägg till en rektangel på 50x34 cm. Använd måttenheterna på Degunderlägg.

  2. Bred ut fyllningen ovanpå degen och strö sedan över med mozzarella.

  3. Skär fem lika stora remsor på kortsidan.

  4. Lägg tre av remsorna ovanpå varandra och lägg de två andra remsorna ovanpå varandra.

  5. Skär bunten med tre remsor i fyra lika stora fyrkanter och skär bunten med två remsor i fyra lika stora fyrkanter.

  6. Lägg alla rutor i Silikon Brödform.

  7. Dela toppen på varje fyrkant lite grann tills allt ser likadant ut.

  8. Täck med Recycled Mikrofiberduk och låt jäsa i rumstemperatur i cirka 30 minuter. Pensla ovansidan av brödet med ett vispat ägg och grädda i förvärmd ugn på 180 °C i cirka 30-35 minuter

Tips: Du kan också ställa in Silikon Brödform i kylen och grädda brödet följande dag.

 
Top