Brytbröd med vitlök och ost
Tillvägagångssätt
Ingredienser
6 personer
- Deg
- 450 g vetemjöl
- 7 g salt
- 20 g socker
- 18 g jäst
- 210 g mjölk (Brytbröd)
- 60 g osaltat smält smör
- 1 vispat ägg (Brytbröd)
- Fyllning
- 70 g osaltat smör (Brytbröd)
- 1/2 vitlöksklyfta
- 15 g riven parmesanost
- 2 msk persilja, koriander eller gräslök
- 200 g mozzarellaost (finhackad eller riven)
- peppar
Förberedelse
40 minuterTillagning
35 minuterVilotid
2Svårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
Så här gör du degen
-
Blanda mjöl och salt i Vispskål 3 l. Tillsätt socker, jäst och mixa igen.
-
Blanda noggrant mjölk, ägg och det smälta smöret i en medelstor skål.
-
Tillsätt långsamt mjölkblandningen i mjölblandningen. Knåda degen väl tills den lossnar från skålens sidor och inte längre är klibbig utan bara mjuk.
-
Sätt locket på Vispskål 3 l och låt allt jäsa på varm plats till minst dubbel storlek (cirka 1-2 timmar).
Fyllning
-
Lägg vitlök och örter i SuperSonic® Chopper Mellan och hacka. Tillsätt smör, parmesan och peppar och mixa tills det blir krämigt och blandat.
Så här gör du brödet
-
Kavla ut degen med Multibrödkavel på Degunderlägg till en rektangel på 50x34 cm. Använd måttenheterna på Degunderlägg.
-
Bred ut fyllningen ovanpå degen och strö sedan över med mozzarella.
-
Skär fem lika stora remsor på kortsidan.
-
Lägg tre av remsorna ovanpå varandra och lägg de två andra remsorna ovanpå varandra.
-
Skär bunten med tre remsor i fyra lika stora fyrkanter och skär bunten med två remsor i fyra lika stora fyrkanter.
-
Lägg alla rutor i Silikon Brödform.
-
Dela toppen på varje fyrkant lite grann tills allt ser likadant ut.
-
Täck med Recycled Mikrofiberduk och låt jäsa i rumstemperatur i cirka 30 minuter. Pensla ovansidan av brödet med ett vispat ägg och grädda i förvärmd ugn på 180 °C i cirka 30-35 minuter
Tips: Du kan också ställa in Silikon Brödform i kylen och grädda brödet följande dag.