Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Bröd
Tillbaka till resultat

Sandwich av Focacciabröd

  • Tupperware Sandwich av Focacciabröd

Tillvägagångssätt

Ingredienser

6 personer

  • 20 g jäst
  • 1.25 dl ljummet vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 230 g vetemjöl
  • Topping
  • 100 g løg
  • 1 msk olivenolie
  • 50 g ansjoserfiletter (eller erstat med 4 g flagesalt)
  • 1/2 tsk timian
  • Sandwichfyllning
  • 6 nävar ruccola
  • 12 skivor parmaskinka
  • 250 g färsk mozzarella
  • 80 g soltorkade tomater
  • 1 färsk basilika
  • 6 tsk pesto
  • Pesto
  • 10 g färsk basilika
  • 70 g parmesan
  • 40 g pinjenötter
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • Flingsalt / peppar
  • Saft från en halv citron

Förberedelse

65 minuter

Tillagning

25 minuter

Vilotid

10 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Rör ut jästen i ljummet vatten i Ultimate Vispskål 3,5 l och tillsätt sedan salt och olivolja.

  2. Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning med vår Degskrapa. Knåda degen med händerna tills den är jämn och elastisk.

  3. Sätt tillbaka locket och lyft en flik och pys för att släppa ut överflödig luft. Låt degen jäsa. Ställ skålen i ljummet vatten. Locket poppar upp när degen har jäst färdigt. Det tar ungefär 20–30 minuter.

  4. Skala lökarna och skär dem i skivor med MandoJunior® (tjocklek 1). Lägg löken i MicroCook Kanna 1 l och tillsätt 1 msk olivolja. Rör om så oljan täcker all lök. Sätt på locket och värm i mikron under 8 minuter vid 600 watt (rör om efter 4 minuter).

  5. Hacka ansjovisen i SuperSonic® Chopper Liten. Om du väljer att använda flingsalt ska du hoppa över detta steg.

  6. Vänd ner degen och fördela den i Silikon Rektangulärform. Gör fördjupningar i degen med fingrarna. Fördela lök och ansjovis/flingsalt och strö över med timjan. Låt det jäsa under bakduk i 20 minuter.

  7. Ta ut gallret ur ugnen och förvärm ugnen till 220 °C med inställningen varmluft. Placera Silikon Rektangulärform på det kalla gallret.

  8. Grädda i ugn under cirka 20-25 minuter vid 220 °C. Låt foccacian svalna i formen under cirka 10 minuter innan du vänder på den.

  9. Pesto: Blanda ingredienserna och lite av oljan i SuperSonic® Chopper Liten. Tillsätt gradvis olja tills du fått önskad konsistens.

  10. Sandwich: Skär brödet i mindre skivor så du får en passande storlek för en smörgås. Smörj brödet med pesto och tillsätt sedan parmaskinka, mozzarella, rucola, soltorkade tomater och basilika.

 
Top