Sandwich av Focacciabröd
Tillvägagångssätt
Ingredienser
6 personer
- 20 g jäst
- 1.25 dl ljummet vatten
- 1/2 tsk salt
- 2 msk olivolja
- 230 g vetemjöl
- Topping
- 100 g løg
- 1 msk olivenolie
- 50 g ansjoserfiletter (eller erstat med 4 g flagesalt)
- 1/2 tsk timian
- Sandwichfyllning
- 6 nävar ruccola
- 12 skivor parmaskinka
- 250 g färsk mozzarella
- 80 g soltorkade tomater
- 1 färsk basilika
- 6 tsk pesto
- Pesto
- 10 g färsk basilika
- 70 g parmesan
- 40 g pinjenötter
- 2 stora vitlöksklyftor
- 1/2 dl olivolja
- Flingsalt / peppar
- Saft från en halv citron
Förberedelse
65 minuterTillagning
25 minuterVilotid
10 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Rör ut jästen i ljummet vatten i Ultimate Vispskål 3,5 l och tillsätt sedan salt och olivolja.
-
Tillsätt lite mjöl i taget under omrörning med vår Degskrapa. Knåda degen med händerna tills den är jämn och elastisk.
-
Sätt tillbaka locket och lyft en flik och pys för att släppa ut överflödig luft. Låt degen jäsa. Ställ skålen i ljummet vatten. Locket poppar upp när degen har jäst färdigt. Det tar ungefär 20–30 minuter.
-
Skala lökarna och skär dem i skivor med MandoJunior® (tjocklek 1). Lägg löken i MicroCook Kanna 1 l och tillsätt 1 msk olivolja. Rör om så oljan täcker all lök. Sätt på locket och värm i mikron under 8 minuter vid 600 watt (rör om efter 4 minuter).
-
Hacka ansjovisen i SuperSonic® Chopper Liten. Om du väljer att använda flingsalt ska du hoppa över detta steg.
-
Vänd ner degen och fördela den i Silikon Rektangulärform. Gör fördjupningar i degen med fingrarna. Fördela lök och ansjovis/flingsalt och strö över med timjan. Låt det jäsa under bakduk i 20 minuter.
-
Ta ut gallret ur ugnen och förvärm ugnen till 220 °C med inställningen varmluft. Placera Silikon Rektangulärform på det kalla gallret.
-
Grädda i ugn under cirka 20-25 minuter vid 220 °C. Låt foccacian svalna i formen under cirka 10 minuter innan du vänder på den.
-
Pesto: Blanda ingredienserna och lite av oljan i SuperSonic® Chopper Liten. Tillsätt gradvis olja tills du fått önskad konsistens.
-
Sandwich: Skär brödet i mindre skivor så du får en passande storlek för en smörgås. Smörj brödet med pesto och tillsätt sedan parmaskinka, mozzarella, rucola, soltorkade tomater och basilika.