Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Drycker
Tillbaka till resultat

Chai-sirap

  • Tupperware Chai-sirap
  • Tupperware Chai-sirap
  • Tupperware Chai-sirap
  • Tupperware Chai-sirap
  • Tupperware Chai-sirap
  • Tupperware Chai-sirap
  • Tupperware Chai-sirap
  • Tupperware Chai-sirap

Tillvägagångssätt

Ingredienser

1 personer

  • Chai-sirap
  • 1 vaniljstång
  • 10 svartpepparkorn
  • 14 kryddnejlikor
  • 5 kanelstänger
  • 12 kardemummakapslar
  • 6 stjärnanis
  • 3 g muskotnöt
  • 6 kryddpepparkorn (hela)
  • 40 g ingefära
  • 200 g socker
  • 300 ml vatten
  • 14 tepåsar (ca 25 g) med svart te eller Earl Grey
  • 2 msk honung
  • Servering
  • 250 ml mjölk
  • 3 msk chai-sirap

Förberedelse

15 minuter

Tillagning

5 minuter

Vilotid

48 

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Blanda en sirap i MicroCook Kanna 1 l: vaniljstång, svartpepparkorn, kryddnejlikor, kanelstänger, kardemummakapslar, stjärnanis, muskotnöt, kryddpepparkorn (hela), ingefära, socker och 150 ml vatten. Värm sirapen i mikrovågsugnen i ca 5 min. på 600 watt. Rör runt då och då.

  2. Gör ett tekoncentrat genom att lägga 14 tepåsar (ca 25 g) med svart te eller Earl Grey i 150 dl kokande vatten. Låt det dra i 5 minuter. Häll i honung och rör om.

  3. Blanda tekoncentratet med sirapen och låt dra i minst 2–3 dagar.

  4. Sila bort kryddorna och häll sirapen i en ren flaska.

Chai är synonymt med värmande och aromatiska kryddor som lugnar själen.
Låt hemmet dofta varmt, sött och kryddigt med hemmagjord chai-latte som består av 250 ml mjölk och 3 msk chai-sirap.

 
Top