Chai-sirap
Tillvägagångssätt
Ingredienser
1 personer
- Chai-sirap
- 1 vaniljstång
- 10 svartpepparkorn
- 14 kryddnejlikor
- 5 kanelstänger
- 12 kardemummakapslar
- 6 stjärnanis
- 3 g muskotnöt
- 6 kryddpepparkorn (hela)
- 40 g ingefära
- 200 g socker
- 300 ml vatten
- 14 tepåsar (ca 25 g) med svart te eller Earl Grey
- 2 msk honung
- Servering
- 250 ml mjölk
- 3 msk chai-sirap
Förberedelse
15 minuterTillagning
5 minuterVilotid
48Svårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Blanda en sirap i MicroCook Kanna 1 l: vaniljstång, svartpepparkorn, kryddnejlikor, kanelstänger, kardemummakapslar, stjärnanis, muskotnöt, kryddpepparkorn (hela), ingefära, socker och 150 ml vatten. Värm sirapen i mikrovågsugnen i ca 5 min. på 600 watt. Rör runt då och då.
-
Gör ett tekoncentrat genom att lägga 14 tepåsar (ca 25 g) med svart te eller Earl Grey i 150 dl kokande vatten. Låt det dra i 5 minuter. Häll i honung och rör om.
-
Blanda tekoncentratet med sirapen och låt dra i minst 2–3 dagar.
-
Sila bort kryddorna och häll sirapen i en ren flaska.
Chai är synonymt med värmande och aromatiska kryddor som lugnar själen.
Låt hemmet dofta varmt, sött och kryddigt med hemmagjord chai-latte som består av 250 ml mjölk och 3 msk chai-sirap.