Små citronmuffins Med lemon curd och maräng
Tillvägagångssätt
Ingredienser
15 personer
- 130 g smör
- 165 g socker
- 3 ägg
- 3 citroner
- 80 g marsipan
- 4 tsk vaniljsocker
- 65 g mjöl
- 2 tsk bakpulver
- Topping
- 130 g lemon curd
- 80 g äggvita
- 100 g socker
- Citronskal från 1 citron
Förberedelse
30 minuterTillagning
22 minuterVilotid
20 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Ta ut ugnsgallret och värm ugnen till 180 °C.
-
Skölj Silikon Mini Muffinsform i kallt vatten och skaka bort vattnet. Placera Silikon Mini Muffinsform på ett
kallt ugnsgaller. -
Smält smöret i MicroCook Kanna 1 l i mikrovågsugn.
-
Tillsätt smör och socker i Ultimate Vispskål 3,5 l och vispa tills det blir fluffigt. Använd Mini Rivjärn för att
riva ner marsipanen i skålen och blanda ihop det. Tillsätt sedan ett ägg i taget medan du vispar smeten. -
Riv citronskal från tre citroner och pressa saften från en citron med hjälp av Zest n’ Press direkt i skålen.
Tillsätt vaniljsocker och bakpulver i smeten. Sikta ner mjölet med Mått & Strö i smeten och rör om. -
Fyll vår Spritspåse med smeten och fördela den i varje hål. Fyll hålen till 2/3.
-
Grädda minimuffins i 22 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt dem svalna.
-
När de har svalnat tar man ut dem ur formen och lägger dem på en plåt. Gör ett litet hål i mitten av varje
muffins med en sked eller Eco Straw®. Fyll hålet med lemon curd. -
Maräng: Tillsätt äggvitorna i Eazy Speedy och vispa dem fluffiga. Tillsätt socker gradvis tills det bildas
toppar. Se till att den är väl vispad så att marängen inte faller samman. -
Fyll Spritspåse med marängen och välj en tyllspets. Spritsa maräng ovanpå varje muffins. Använd en liten
gasolbrännare för att ge toppen en fin, gyllene färg. -
Garnera dina minimuffins med rivet citronskal och servera direkt.