Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Snacks
Tillbaka till resultat

Popcorn med vit choklad och pistage

  • Tupperware Popcorn med vit choklad och pistage

Tillvägagångssätt

Ingredienser

4 personer

  • 30 g osaltade pistagenötter utan skal
  • 50 g vit choklad*
  • 50 g popcornkärnor

Förberedelse

10 minuter

Tillagning

3 minuter

Vilotid

15 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Hacka pistagenötterna med SuperSonic Chopper Liten genom att dra i snöret 6-7 gånger.

  2. Riv chokladen med Grate N Store® (grov). För bästa resultat ska man ställa chokladen och Grate N Store® i kylen under 15 minuter innan användning så båda är kalla och chokladen inte börjar smälta.

  3. Mät upp och lägg popcornkärnorna i WOW Pop Popcorn Maker utan att tillsätta något annat. Placera locket i öppet läge genom att rikta in den ventilerade sidan av locket mot hålen på basen.

  4. Placera i mikrovågsugn under 3 minuter på hög effekt (maximalt 1000 watt). Håll dig nära mikrovågsugnen och lyssna noga efter poppandet. När poppandet börjar sakta ner till cirka 2 sekunder mellan varje pop ska man stoppa mikrovågsugnen. Beroende av mikrovågsugn kan tiden variera runt 3 minuter (se bruksanvisning för mer detaljerad information).

  5. När popcornen är klara håller man locket i öppet läge och skakar ut de opoppade kärnorna.

  6. Fördela genast den rivna chokladen över de varma popcornen, placera locket i stängt läge och skaka försiktigt under cirka 30 sekunder. Tillsätt de hackade pistagenötterna och skaka igen.

  7. Sprid ut popcornen på Silikon Bakunderlag och låt dem svalna. Om rumstemperaturen är över 23-25 °C ska man lägga dem i kylen under 15 minuter. Detta steg är bara för att förhindra att chokladen fastnar på fingrarna. Men om du inte vill vänta så kan du njuta av dem direkt!

  8. Popcornen kan sedan hällas upp i Serveringsskål och förvaras i rumstemperatur fram till servering (om rumstemperaturen inte överstiger 25 °C).

*Det är viktigt att använda vit choklad av bra kvalitet som smälter bättre än billigare choklad. Billigare smält vit choklad är ofta tjock och fördelas inte jämnt.

Viktigt: Vid rengöring frigör man glasskålen från silikonbasen och hanterar glasskålen med särskild försiktighet. Den är ömtålig och kan gå sönder om man tappar den.

 
Top