Popcorn med vit choklad och pistage
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- 30 g osaltade pistagenötter utan skal
- 50 g vit choklad*
- 50 g popcornkärnor
Förberedelse
10 minuterTillagning
3 minuterVilotid
15 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Hacka pistagenötterna med SuperSonic Chopper Liten genom att dra i snöret 6-7 gånger.
-
Riv chokladen med Grate N Store® (grov). För bästa resultat ska man ställa chokladen och Grate N Store® i kylen under 15 minuter innan användning så båda är kalla och chokladen inte börjar smälta.
-
Mät upp och lägg popcornkärnorna i WOW Pop Popcorn Maker utan att tillsätta något annat. Placera locket i öppet läge genom att rikta in den ventilerade sidan av locket mot hålen på basen.
-
Placera i mikrovågsugn under 3 minuter på hög effekt (maximalt 1000 watt). Håll dig nära mikrovågsugnen och lyssna noga efter poppandet. När poppandet börjar sakta ner till cirka 2 sekunder mellan varje pop ska man stoppa mikrovågsugnen. Beroende av mikrovågsugn kan tiden variera runt 3 minuter (se bruksanvisning för mer detaljerad information).
-
När popcornen är klara håller man locket i öppet läge och skakar ut de opoppade kärnorna.
-
Fördela genast den rivna chokladen över de varma popcornen, placera locket i stängt läge och skaka försiktigt under cirka 30 sekunder. Tillsätt de hackade pistagenötterna och skaka igen.
-
Sprid ut popcornen på Silikon Bakunderlag och låt dem svalna. Om rumstemperaturen är över 23-25 °C ska man lägga dem i kylen under 15 minuter. Detta steg är bara för att förhindra att chokladen fastnar på fingrarna. Men om du inte vill vänta så kan du njuta av dem direkt!
-
Popcornen kan sedan hällas upp i Serveringsskål och förvaras i rumstemperatur fram till servering (om rumstemperaturen inte överstiger 25 °C).
*Det är viktigt att använda vit choklad av bra kvalitet som smälter bättre än billigare choklad. Billigare smält vit choklad är ofta tjock och fördelas inte jämnt.
Viktigt: Vid rengöring frigör man glasskålen från silikonbasen och hanterar glasskålen med särskild försiktighet. Den är ömtålig och kan gå sönder om man tappar den.