Popcorn med soltorkad tomat och oregano
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- 30 g soltorkade tomater i olja
- 1/2 tsk torkad oregano
- 1/4 tsk salt
- 30 g unsalted butter
- 60 g popcorn kernels
Förberedelse
10 minuterTillagning
3 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Torka av de soltorkade tomaterna med hushållspapper och skär dem sedan i halvor.
-
Hacka de soltorkade tomaterna med SuperSonic® Chopper Liten. Ta bort bladen, tillsätt oregano, salt och mjukt smör* och rör sedan om med vår Degskrapa.
-
Mät upp och lägg popcornkärnorna i WOW Pop Popcorn Maker utan att tillsätta något annat. Placera locket i öppet läge genom att rikta in den ventilerade sidan av locket mot hålen på basen.
-
Placera i mikrovågsugn under 3 minuter på hög effekt (maximalt 1000 watt). Håll dig nära mikrovågsugnen och lyssna noga efter poppandet. När poppandet börjar sakta ner till cirka 2 sekunder mellan varje pop ska man stoppa mikrovågsugnen. Beroende av mikrovågsugn kan tiden variera runt 3 minuter (se bruksanvisning för mer detaljerad information).
-
När popcornen är klara håller man locket i öppet läge och skakar ut de opoppade kärnorna.
-
Fördela genast smörblandningen över de varma popcornen; placera locket i stängt läge och skaka försiktigt under cirka 30 sekunder tills smöret är helt smält. Om smöret inte är helt smält kan man placera Popcorn Maker i mikrovågsugn under 10 till 20 sekunder vid 50 % effekt och sedan skaka igen.
*Smöret måste vara tillräckligt mjukt för att kunna röras om med gaffel eller sked. Om rumstemperaturen inte är tillräckligt varm kan man placera smöret i mikrovågsugn under 5 sekunder per gång för att mjuka upp det. Det är viktigt att smöret är tillräckligt mjukt så att det smälter lätt medan det skakas med popcornen. Att tillsätta helt smält smör kan resultera i ojämn fördelning.
Viktigt: Vid rengöring frigör man glasskålen från silikonbasen och hanterar glasskålen med särskild försiktighet. Den är ömtålig och kan gå sönder om man tappar den.