Moussaka
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- 3 msk olivolja
- 600 g köttfärs
- 2 rödlökar
- 4 vitlöksklyftor
- 3 msk tomatpuré
- 400 g hackade tomater
- 2 tsk torkad oregano
- 2 tsk torkad timjan
- 1 tsk mald kanel
- 600 g auberginer
- Salt
- Peppar
- Sås
- 3 msk smör (mjukt)
- 3 msk mjöl
- 2 dl grönsaksbuljong
- 1 dl mjölk
- 1 äggula
- 50 g riven parmesan
- Salt
- Peppar
- Riven muskotnöt
Förberedelse
30 minuterTillagning
60 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Skär auberginerna på längden med MandoChef® (4; låst).
-
Hacka lök och vitlök med SuperSonic® Chopper Liten.
-
Fräs lök och vitlök i olivolja i en kastrull tills löken är klar. Tillsätt köttfärs och stek.
-
Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa av. Tillsätt hackade tomater tillsammans med kryddorna. Rör ihop ingredienserna och låt allt puttra på medelvärme i 5-8 minuter.
-
Gör den vita såsen under tiden. Lägg smör i vår MicroCook Kanna 1 l, sätt på locket och placera kannan i mikrovågsugn på 600 watt under 1 minut.
-
Tillsätt mjöl, rör om och placera i mikrovågsugn under ytterligare 1-2 minuter på 600 watt. Rör om under tiden.
-
Tillsätt grönsaksbuljong och mjölk, blanda väl och placera i mikro under cirka 4 minuter vid 600 watt. Rör om under tiden.
-
Tillsätt äggula, parmesan och blanda ihop. Riv lite muskot med Mini Rivjärn direkt i MicroCook Kanna. Krydda såsen med salt, peppar och muskotnöt.
-
Lägg växelvis aubergineskivor och kött i UltraPro Oval 2 l. Avsluta med den vita såsen och lägg på locket.
-
Tillaga moussakan i en förvärmd ugn på 200 °C över- / undervärme under 20 minuter. Ta sedan av locket och placera moussakan i ugnen under ytterligare 20-25 minuter.