Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert Kakor
Tillbaka till resultat

Chokladkex med kräm

  • Tupperware Chokladkex med kräm

Tillvägagångssätt

Ingredienser

4 personer

  • 250 g vetemjöl
  • 90 g kakaopulver
  • 1 nypa salt
  • 225 g mjukt smör
  • 160 g farinsocker
  • 1 äggula
  • Lite florsocker
  • Kräm
  • 125 g mjukt smör
  • 200 g florsocker
  • 1 msk vaniljsocker

Förberedelse

30 minuter

Tillagning

15 minuter

Vilotid

15 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Blanda mjöl, farinsocker, kakao och salt i Ultimate Vispskål 3,5 l.

  2. Tillsätt det mjuka smöret och äggula och knåda tills du får en sammanhängande deg.

  3. Använd Mått & Strö för att pudra lite florsocker på degen och på Degunderlägget.

  4. Kavla ut degen på Degunderlägget med hjälp av Multibrödkaveln och använd 6 mm Kakform.

  5. Forma degen till runda kex med hjälp av Minibägaren.

  6. Lägg Silikon Bakunderlägg på ett kallt ugnsgaller. Använd Stekspaden för att lägga upp kexen på Bakunderlägget.

  7. Grädda i ugnen vid 160 °C i 15 minuter. Låt kexen svalna.

  8. Kräm: Tillsätt det mjuka smöret, vaniljsockret och florsockret i Eazy Speedy och vispa.

  9. Använd Spritspåsen för att spritsa ut krämen på vartannat kex och lägg sedan ihop dem.

 
Top