Chokladkex med kräm
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 personer
- 250 g vetemjöl
- 90 g kakaopulver
- 1 nypa salt
- 225 g mjukt smör
- 160 g farinsocker
- 1 äggula
- Lite florsocker
- Kräm
- 125 g mjukt smör
- 200 g florsocker
- 1 msk vaniljsocker
Förberedelse
30 minuterTillagning
15 minuterVilotid
15 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
-
Blanda mjöl, farinsocker, kakao och salt i Ultimate Vispskål 3,5 l.
-
Tillsätt det mjuka smöret och äggula och knåda tills du får en sammanhängande deg.
-
Använd Mått & Strö för att pudra lite florsocker på degen och på Degunderlägget.
-
Kavla ut degen på Degunderlägget med hjälp av Multibrödkaveln och använd 6 mm Kakform.
-
Forma degen till runda kex med hjälp av Minibägaren.
-
Lägg Silikon Bakunderlägg på ett kallt ugnsgaller. Använd Stekspaden för att lägga upp kexen på Bakunderlägget.
-
Grädda i ugnen vid 160 °C i 15 minuter. Låt kexen svalna.
-
Kräm: Tillsätt det mjuka smöret, vaniljsockret och florsockret i Eazy Speedy och vispa.
-
Använd Spritspåsen för att spritsa ut krämen på vartannat kex och lägg sedan ihop dem.