Risotto med svamp, soltorkade tomater och babyspenat
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 4 personer
250 g svamp
2 schalottenlökar
350 g arborioris
5 ½ dl vatten
1 dl vitvin
1 buljongtärning med kyckling
75 g soltorkade tomater
80 g parmesan
60 g smör
75 g babyspenat
Salt och peppar
40 g parmesan till servering
Förberedelse
15 minuterTillagning
15 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
1. Skölj och torka svamparna.
2. Skär dem i tärningar med FusionMaster Chef Press Dicer 10 mm och häll dem i MicroWave Fast Cooker.
3. Hacka löken i Smooth Chopper och häll i den i tryckkokaren.
4. Skölj riset och häll det i tryckkokaren tillsammans med vatten, vitt vin och buljong. Rör om med Degskrapa.
5. Lägg på lock och tillaga i 15 min. på 900 watt. Låt rätten vila i cirka 10 minuter tills tryckindikatorn har fallit.
6. Hacka soltorkade tomater i Smooth Chopper.
7. Riv 80 g parmesan på FusionMaster med Stjärnrivjärn.
8. Tillsätt smör och parmesan och rör om med Degskrapa. Tillsätt tomater, babyspenat, salt och peppar. Rör om igen strö över 40 g riven parmesan över rätten och servera direkt.