Fyllda ägghalvor
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 4 personer
4 - 6 PERSONER
Ingredienser till 12 fyllda
ägghalvor:
6 hårdkokta skalade ägg
3/4 dl majonnäs
1 tsk senap
1 nypa grovt salt
1 klyfta vitlök, pressad
1–2 kokta potatisar i
tärningar
Garnering
Röd paprika, rädisor,
persilja, gräslök.
Förberedelse
10 minuterTillagning
10 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
FÖRBEREDELSER:
Halvera de hårdkokta äggen på längden och ta ut äggulorna. Spara ägghalvorna till senare.
Häll äggulorna i ExtraChef med vispinsats och tillsätt de övriga ingredienserna, förutom potatisen. Vispa tills konsistensen är krämig.
Blanda i potatisen och fyll ägghalvorna med blandningen.
Dekorera äggen och servera.
Tips med ägg:
Servera frittata till brunch. Häll hackade grönsaker i Silikon Cupcakeform, häll över vispade ägg, strö över riven ost och grädda i ugnen.
Måla fina påskägg och använd som dekoration på påskbordet.
Fyllda ägghalvor kommer ursprungligen från USA, där de kallas ”deviled egg”. De är perfekta på påskbordet som tillbehör till räkor och sill.