Tillbaka till resultat
Sushi-Bollar
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 3 personer
230 g sushi-ris
4 dl kallt vatten
3 msk risättika
½ tsk salt
1 tsk socker
125 g gurka
75 g lax – ej upptinad och som kan ätas rå
1 tsk solrosolja
100 g sesamfrö
wasabi och sojasås till servering
Förberedelse
20 minuterTillagning
14 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
- Skölj riset ordentligt under rinnande, kallt vatten. Häll vattnet från och häll det i Stor EasyRice. Häll i kallt vatten och stäng den och tillaga i mikrougnen i 13-14 min. vid 600 watt. Låt det vila i 10 min.
- Blanda ättika, salt och socker i en Rundlett Dessertskål 3 dl. Häll blandningen över riset och blanda med Liten Degskrapa. Lägg på locket igen och låt sushi-riset kyla ner i rumstemperatur.
- Skala gurkan, ta bort kärnorna och skär den i lika stora tärningar. Använd Universalkniv till att skära laxen i tärningar.
- Använd Pensel till att smörja insidan av det runda hål i Surprise Makers stora form med solrosolja. Lägg sushi-ris i, sätt den blåa “kragen” på och markera ett hål med ”hålstämpeln” och lägg gurka och laxbitar i hålet och avsluta med ett tunnt lag ris ovanpå. Tag ut sushi-bollen från formen och vänd den i sesamfrö. Gör 5 mer på samma sätt (det är inte nödvändigt att smörja formen mellan varje).
- Förvara dem i kylskåp intill servering.
- Servera sushibollarna med sojasås och wasabi.