Tillbaka till resultat
Kanelbullar
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 6 personer
1,5 dl varm mjölk
2 knivspetsar salt
20 g jäst
300 g vetemjöl
40 g socker
60 g smält smör
Fyllning
2 msk rörsocker eller brun farin
1 msk kanel, mald
2-4 msk mjukt smör
Glasyr
120 g florsocker
1 tsk mjukt smör
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk mjölk
Förberedelse
15 minuterTillagning
60 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
- Smält smöret i mikrougnen i 1 1/2 min vid 600 watt och låt det svalna. Värm mjölken i mikrougnen i 1 1/2 min vid 600 watt. Blanda salt, jäst och mjölk i en Vispskål och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt mjöl, socker och det smälta smöret.
- Rör degen med en elvisp på lägsta hastighet tills degen är fast och smidig. Täck skålen och låt den jäsa till dubbel storlek (ca. 20 min.). Blanda under tiden rörsocker och kanel i en liten skål. Lägg degen på ett mjölat bord och knåda degen så att ev. luftbubblor försvinner.
- Använd Multibrödkavel till att kavla ut degen till en kvadrat på 30 x 30 cm. Fördela smöret jämnt över degen.
- Strö socker-kanel-blandningen över degen. Rulla degen stramt till en rulle.
- Använd U-series Sågtandad Universalkniv till att skära ut rullen i 12 bitar à 2,5 cm. Lägg ner bitarna (liggande) i MicroPro Grill, med ett litet mellanrum mellan varje.
- Lägg på locket på “hög position” och låt bullarna jäsa ett varmt ställe i ca. 15 min. Grädda bullarna i mikrougnen i 16 min. vid 600 watt. Om du önskar att ha glasyr på, skall du bara röra ihop ingredienserna till denna.
- Häll glasyren över kanebullarna och server dem varma.