Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert Bröd Kakor Snacks
Tillbaka till resultat

Kanelbullar

  • Tupperware Kanelbullar

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 6 personer

1,5 dl varm mjölk

2 knivspetsar salt 

20 g jäst 

300 g vetemjöl 

40 g socker 

60 g smält smör

Fyllning

2 msk rörsocker eller brun farin 

1 msk kanel, mald 

2-4 msk mjukt smör

Glasyr 

120 g florsocker 

1 tsk mjukt smör 

1 tsk vaniljsocker 

1-2 msk mjölk

Förberedelse

15 minuter

Tillagning

60 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Smält smöret i mikrougnen i 1 1/2 min vid 600 watt och låt det svalna. Värm mjölken i mikrougnen i 1 1/2 min vid 600 watt. Blanda salt, jäst och mjölk i en Vispskål och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt mjöl, socker och det smälta smöret.  
  2. Rör degen med en elvisp på lägsta hastighet tills degen är fast och smidig. Täck skålen och låt den jäsa till dubbel storlek (ca. 20 min.). Blanda under tiden rörsocker och kanel i en liten skål. Lägg degen på ett mjölat bord och knåda degen så att ev. luftbubblor försvinner. 
  3. Använd Multibrödkavel till att kavla ut degen till en kvadrat på 30 x 30 cm. Fördela smöret jämnt över degen. 
  4. Strö socker-kanel-blandningen över degen. Rulla degen stramt till en rulle. 
  5. Använd U-series Sågtandad Universalkniv till att skära ut rullen i 12 bitar à 2,5 cm. Lägg ner bitarna (liggande) i MicroPro Grill, med ett litet mellanrum mellan varje. 
  6. Lägg på locket på “hög position” och låt bullarna jäsa ett varmt ställe i ca. 15 min. Grädda bullarna i mikrougnen i 16 min. vid 600 watt. Om du önskar att ha glasyr på, skall du bara röra ihop ingredienserna till denna. 
  7. Häll glasyren över kanebullarna och server dem varma.
Top