Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert
Tillbaka till resultat

Chokladägg Med Puffat Ris

  • Tupperware Chokladägg Med Puffat Ris

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 4 personer

60 g mörk choklad

20 g smör

35 g puffat ris

300 g vaniljglass

Förberedelse

15 minuter

Tillagning

22 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i  MicroCook Kanna 1 l. Tillsätt smör och lägg på locket och tillaga i mikrougnen i 1 min. 50 sek. vid 360 watt. Låt massan vila i 2 min och rör runt med Liten Degskrapa. 
  2. Häll i puffat ris och blanda det ordentligt med Liten Degskrapa tills allt ris är täckt med choklad.
  3. Sätt Silikon Cocoonform i en Freezer-Smart Låg 2,25 l och fördela blandningen i de 8 fördjupningarna. Använd baksidan på en matsked till att pressa massan upp på sidorna av fördjupning-arna så att det bildas ett ”skal”. Sätt formen i frysen i 20 min. 
  4. Pressa försiktigt ”skalen” ut ur formen och fyll dem med vaniljglass. Sätt ihop de 8 ”skalen”, 2 och 2, tills du har 4 ”ägg”. Förvara desserten i frysen tills servering.
  5. Ta ut ”äggen” från frysen ca. 10 min. innan servering.
Top