Tillbaka till resultat
Chokladägg Med Puffat Ris
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 4 personer
60 g mörk choklad
20 g smör
35 g puffat ris
300 g vaniljglass
Förberedelse
15 minuterTillagning
22 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
- Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i MicroCook Kanna 1 l. Tillsätt smör och lägg på locket och tillaga i mikrougnen i 1 min. 50 sek. vid 360 watt. Låt massan vila i 2 min och rör runt med Liten Degskrapa.
- Häll i puffat ris och blanda det ordentligt med Liten Degskrapa tills allt ris är täckt med choklad.
- Sätt Silikon Cocoonform i en Freezer-Smart Låg 2,25 l och fördela blandningen i de 8 fördjupningarna. Använd baksidan på en matsked till att pressa massan upp på sidorna av fördjupning-arna så att det bildas ett ”skal”. Sätt formen i frysen i 20 min.
- Pressa försiktigt ”skalen” ut ur formen och fyll dem med vaniljglass. Sätt ihop de 8 ”skalen”, 2 och 2, tills du har 4 ”ägg”. Förvara desserten i frysen tills servering.
- Ta ut ”äggen” från frysen ca. 10 min. innan servering.