Tillbaka till resultat
Bananbröd
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 6 personer
300 g banan (ca 3 bananer), skalade
1 banan (till dekoration av brödet)
1,25 dl yoghurt
2 ägg (M)
1,25 dl honung
4 msk olja
5,5 dl boveteflingor
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
2 dl brun farin
20 g smör, mjukt
2 tsk boveteflingor/mjöl
Förberedelse
15 minuterTillagning
60 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
- Värm ugnen till 170°C.
- Blanda bananer, yoghurt, ägg, honung och olja i ExtraChef med knivinsats.
- Blanda bovetemjöl, bakpulver, bikarbonat och brun farin i Junior Vispskål 3l.
- Använd Degskrapa till att skrapa över innehållet i ExtraChef till Vispskålen och blanda det ordentligt samman.
- Smörj UltraPro Cocotte 1,8 l med smör och strö över 2 tsk boveteflingor/mjöl.
- Häll degen i UltraPro Cocotte.
- Skala den sista bananen och skär den i skivor. Lägg skivorna ovanpå smeten. Lägg på lock och grädda i ugnen i 30 min. Ta av locket och grädda i ytterligare 20 till 30 min.
- Låt brödet vila i formen i 15 minuter innan du tar ut det. Låt det svalna helt innan du börjar skära det i skivor.