Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Bröd
Tillbaka till resultat

Bananbröd

  • Tupperware Bananbröd

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 6 personer

300 g banan (ca 3 bananer), skalade

1 banan (till dekoration av brödet)

1,25 dl yoghurt

2 ägg (M) 

1,25 dl honung

4 msk olja

5,5 dl boveteflingor

1 tsk bakpulver

½ tsk bikarbonat

2 dl brun farin

20 g smör, mjukt

2 tsk boveteflingor/mjöl

Förberedelse

15 minuter

Tillagning

60 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

  1. Värm ugnen till 170°C.  
  2. Blanda bananer, yoghurt, ägg, honung och olja i ExtraChef med knivinsats.
  3. Blanda bovetemjöl, bakpulver, bikarbonat och brun farin i Junior Vispskål 3l.  
  4. Använd Degskrapa till att skrapa över innehållet i ExtraChef till Vispskålen och blanda det ordentligt samman.  
  5. Smörj UltraPro Cocotte 1,8 l med smör och strö över 2 tsk boveteflingor/mjöl.  
  6. Häll degen i UltraPro Cocotte.  
  7. Skala den sista bananen och skär den i skivor. Lägg skivorna ovanpå smeten. Lägg på lock och grädda i ugnen i 30 min. Ta av locket och grädda i ytterligare 20 till 30 min.  
  8. Låt brödet vila i formen i 15 minuter innan du tar ut det. Låt det svalna helt innan du börjar skära det i skivor. 

Top