Klassisk chokladkaka
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 6 personer
- 125 g mörk choklad
- 125 g mjukt smör
- 1,5 dl socker
- 3 ägg
- 3 dl mjöl
- 1 tsk natriumbikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- Glasyr:
- 200 g choklad
- 1 msk mjölk
Förberedelse
15 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
Skär choklad och smör i lika stora delar med U-series Kockkniv och lägg i MicroCook Rund 1,5 l. Lägg på lock och smält i 2 minuter på 600 watt.
Ta ut ur mikrovågsugnen och rör med Degskrapa tills konsistensen är slät. Tillsätt socker och sedan ägg.
Blanda mjöl, natriumbikarbonat och bakpulver i
Vispskål 4,5 l och vänd ner i smeten lite i taget tills konsistensen är slät.
Grädda kakan utan lock i 7-8 minuter på 600 watt. Prova med en sticka om kakan är färdiggräddad och grädda lite mer i små steg om det behövs.
Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i cirka 10 minuter innan den tas ut ur formen. Lossa eventuellt längs kanten med Degskrapa och vänd ut kakan på en tallrik.
Glasyr: Diska och torka MicroCook Rund 1,5 l. Skär chokladen i lika stora bitar med U-serien Kockkniv och lägg den i MicroCook Rund 1,5 l. Häll över mjölken, vänd runt med Degskrapa och lägg på locket. Tillaga i mikrovågsugnen i 2,5 minuter på 600 watt.
Bred på glasyren med Silikon Spatel när kakan har svalnat.