Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert Kakor
Tillbaka till resultat

Klassisk chokladkaka

  • Tupperware Klassisk chokladkaka

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 6 personer
  • 125 g mörk choklad
  • 125 g mjukt smör
  • 1,5 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk natriumbikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr:
  • 200 g choklad
  • 1 msk mjölk

Förberedelse

15 minuter

Svårighetsgrad

Enkel




Tillvägagångssätt

Skär choklad och smör i lika stora delar med U-series Kockkniv och lägg i MicroCook Rund 1,5 l. Lägg på lock och smält i 2 minuter på 600 watt.

Ta ut ur mikrovågsugnen och rör med Degskrapa tills konsistensen är slät. Tillsätt socker och sedan ägg.

Blanda mjöl, natriumbikarbonat och bakpulver i
Vispskål 4,5 l och vänd ner i smeten lite i taget tills konsistensen är slät.

Grädda kakan utan lock i 7-8 minuter på 600 watt. Prova med en sticka om kakan är färdiggräddad och grädda lite mer i små steg om det behövs.

Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i cirka 10 minuter innan den tas ut ur formen. Lossa eventuellt längs kanten med Degskrapa och vänd ut kakan på en tallrik.

Glasyr: Diska och torka MicroCook Rund 1,5 l. Skär chokladen i lika stora bitar med U-serien Kockkniv och lägg den i MicroCook Rund 1,5 l. Häll över mjölken, vänd runt med Degskrapa och lägg på locket. Tillaga i mikrovågsugnen i 2,5 minuter på 600 watt.

Bred på glasyren med Silikon Spatel när kakan har svalnat.

Top