Italienskt ris
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 4 personer
- 3 dl långkornigt ris
- 5 dl vatten
- 1/4 dl olivolja
- 2 msk pinjenötter
- 1 nypa saffran (eller gurkmeja)
- 2 gula lökar
- 1 msk vitt vin
- 4 tomater
- 2 msk klippt gräslök
- 1 tsk salt
- 1/4 tsk peppar
- 30 g riven parmesanost
Förberedelse
10 minuterTillagning
20 minuterSvårighetsgrad
EnkelTillvägagångssätt
Skölj ris tills vattnet är klart. Häll riset i EasyRice och tillsätt vatten. Sätt på locket och tillred i mikrovågsugn i 15 minuter vid 800 watt. Låt vila i 5 min och rör runt med Degskrapa.
Värm oljan i T chefseries Stekpanna 28 cm. Tillsätt pinjenötter och saffran och rosta tills de får en gyllenbrun färg. Hacka löken i ExtraChef och bryn tillsammans med vitt vinet i 2 minuter.
Ta av stekpannan från plattan. Tillsätt tomater, gräslök, ris, salt och peppar. Garnera maträtten med riven parmesanost och servera.