Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Varmrätt
Tillbaka till resultat

Kyckling-Express I Jordnötssmörsås

  • Tupperware Kyckling-Express I Jordnötssmörsås

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 5 personer

 3 dl Kokosmjölk

125 g Jordnötssmör

3 msk Curry

1/2 dl Mjölk

Salt och peppar

2 Vitlöksklyftor

2 stjälkar Citrongräs (kan ersättas med rivet, osprutat citron- eller limeskal)

750 g Kycklingbröstfiléer

4 stjälkar Koriander 

Förberedelse

15 minuter

Tillagning

17 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Skär citrongrässtjälkarna i bitar om 5 cm och kycklingköttet i strimlor och lägg dem i MicroCook Rund 2,25 l
  2. Blanda kokosmjölk, jordnötssmör, curry, mjölk, salt, peppar och vitlök i ExtraChef. Häll blandningen ner till kycklingköttet och citrongrässtjälkarna i MicroCook Rund 2,25 l. Blanda allt ordentligt samman med Degskrapa
  3. Om du har tid till det, kan du lägga det tättslutande mjuka locket på MicroCook Rund och låta det marinera i ca. 1 timme i kylskåpet och smaken vill tränga ännu mer in i kycklingköttet. 
  4. Ersätt det mjuka locket med det hårda och tillbered i mikrougnen i 17 min. på 600 watt (rör runt i blandningen efter 8-9 minuter). Låt rätten vila i 5 min. 
  5. Pynta med hackad koriander innan servering och servera med ris.
Top