Tillbaka till resultat
Kyckling-Express I Jordnötssmörsås
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 5 personer
3 dl Kokosmjölk
125 g Jordnötssmör
3 msk Curry
1/2 dl Mjölk
Salt och peppar
2 Vitlöksklyftor
2 stjälkar Citrongräs (kan ersättas med rivet, osprutat citron- eller limeskal)
750 g Kycklingbröstfiléer
4 stjälkar Koriander
Förberedelse
15 minuterTillagning
17 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
- Skär citrongrässtjälkarna i bitar om 5 cm och kycklingköttet i strimlor och lägg dem i MicroCook Rund 2,25 l.
- Blanda kokosmjölk, jordnötssmör, curry, mjölk, salt, peppar och vitlök i ExtraChef. Häll blandningen ner till kycklingköttet och citrongrässtjälkarna i MicroCook Rund 2,25 l. Blanda allt ordentligt samman med Degskrapa.
- Om du har tid till det, kan du lägga det tättslutande mjuka locket på MicroCook Rund och låta det marinera i ca. 1 timme i kylskåpet och smaken vill tränga ännu mer in i kycklingköttet.
- Ersätt det mjuka locket med det hårda och tillbered i mikrougnen i 17 min. på 600 watt (rör runt i blandningen efter 8-9 minuter). Låt rätten vila i 5 min.
- Pynta med hackad koriander innan servering och servera med ris.