Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Dessert
Tillbaka till resultat

Rabarberkräm

  • Tupperware Rabarberkräm

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 4 personer

500 g rabarberstjälkar (utan blast)  

1 dl vatten

1 msk majsstärkelse (t.ex. Maizena)

1 msk vaniljsocker (kan bytas ut mot fröna från en vaniljstång)

2 dl rörsocker (kan bytas ut mot vitt socker) 

Förberedelse

10 minuter

Tillagning

25 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Häll 1 dl vatten i MicroWave Fast Cooker. Tillsätt majsstärkelsen och rör om tills den har lösts upp. Tillsätt socker och vanilj och rör igen tills allt är väl blandat.  
  2. Skölj rabarberna och skär dem i 1 cm långa bitar.
  3. Lägg rabarberna i MicroWave Fast Cooker, rör om lite och lägg på locket.
  4. Tillaga i mikrovågsugnen i 10 minuter, 900 watt. Låt krämen vila i 10–15 minuter medan trycket sänks. Öppna och rör om.
  5. Låt krämen svalna till ljummen eller kall allt efter smak.
  6. Servera med kall mjölk eller vaniljglass.

Bonusinformation:

Rabarber innehåller få kalorier och är en bra källa till fibrer, C-vitamin och K-vitamin. Rabarber har ett högt innehåll av oxalsyra, särskilt blasten och generellt mer i slutet av säsongen. 

Enligt näringsfysiologer är oxalsyra ett antinutritionellt ämne eftersom det hindrar upptaget av nödvändiga mineraler, järn, magnesium och i synnerhet kalcium. Därför serveras rabarber ofta med en järnkälla för att balansera intaget. 

Top