Tillbaka till resultat
Gratäng med köttbullar och körsbärstomater
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 6 personer
1 kg nötfärs
75 g ströbröd
3 ägg
Salt och peppar
2 lökar
200 g bladselleri
3 msk olivolja
2 burkar krossade tomater
200 g koncentrerad tomatpuré
500 g körsbärstomater
1 msk balsamvinäger
2 tsk torkad timjan
Förberedelse
30 minuterTillagning
55 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
- Rör samman nötfärs, ströbröd, ägg, salt och peppar ordentligt. Låt blandningen vila i 15 min.
- Värm ugnen till 200 °C.
- Skala lökarna och skölj bladsellerin. Skär båda i bitar och hacka dem sedan i Extra Chef.
- Blanda innehållet från ExtraChef med olivolja i UltraPro Oval 3,5 l. Sätt på locket och tillaga i mikrovågsugn i 6 minuter, 600 watt. Tillsätt krossade tomater, koncentrerad tomatpuré, samt salt och peppar. Sätt på locket och tillaga i mikrovågsugn i 8 minuter, 600 watt. Låt rätten vila i 3 minuter.
- Skölj och torka körsbärs-tomaterna och blanda dem med balsamvinäger, timjan salt och peppar.
- Rulla köttbullar á ca 25 g.
- Lägg köttbullarna i den varma tomatsåsen i UltraPro Oval 3,5 l. Lägg de marinerade körsbärstomaterna överst i ett lager och tillaga i ugnen på den nedersta falsen utan lock i 35-40 min.