Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Varmrätt
Tillbaka till resultat

Gratäng med köttbullar och körsbärstomater

  • Tupperware Gratäng med köttbullar och körsbärstomater

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 6 personer

1 kg nötfärs

75 g ströbröd

3 ägg

Salt och peppar

2 lökar 

200 g bladselleri

3 msk olivolja

2 burkar krossade tomater 

200 g koncentrerad tomatpuré

500 g körsbärstomater

1 msk balsamvinäger

2 tsk torkad timjan

Förberedelse

30 minuter

Tillagning

55 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Rör samman nötfärs, ströbröd, ägg, salt och peppar ordentligt. Låt blandningen vila i 15 min.
  2. Värm ugnen till 200 °C.
  3. Skala lökarna och skölj bladsellerin. Skär båda i bitar och hacka dem sedan i Extra Chef.
  4. Blanda innehållet från ExtraChef med olivolja i UltraPro Oval 3,5 l. Sätt på locket och tillaga i mikrovågsugn i 6 minuter, 600 watt. Tillsätt krossade tomater, koncentrerad tomatpuré, samt salt och peppar. Sätt på locket och tillaga i mikrovågsugn i 8 minuter, 600 watt. Låt rätten vila i 3 minuter.
  5. Skölj och torka körsbärs-tomaterna och blanda dem med balsamvinäger, timjan salt och peppar.
  6. Rulla köttbullar á ca 25 g.
  7. Lägg köttbullarna i den varma tomatsåsen i UltraPro Oval 3,5 l. Lägg de marinerade körsbärstomaterna överst i ett lager och tillaga i ugnen på den nedersta falsen utan lock i 35-40 min.
Top