Tillbaka till resultat
Milda Spindelminipizzor
Tillvägagångssätt
Ingredienser
- 8 personer
15 g färsk jäst
1,25 dl vatten
3 1/3 dl vetemjöl
1 msk olivolja
½ tsk salt
½ tsk socker
3 msk tomatsås
60 g riven mozzarellaost
24 svarta oliver, urkärnade
Förberedelse
60 minuterTillagning
25 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
- Häll 1 dl kallt vatten och 0,25 dl kokande vatten i en Junior Vispskål 3 l och blanda sedan jäst och vatten med hjälp av Degskrapa.
- Häll mjöl, olivolja, salt och socker i bunken och rör om. Knåda degen för hand tills den släpper bunken, tillsätt mer mjöl vid behov. Täck över bunken och låt jäsa i ca 30 minuter.
- Värm ugnen till 220 °C.
- Knåda degen lätt och dela den i 16 bitar. Platta till dem för hand genom att dra med fingrarna tills du har rundlar på ca 6–7 cm i diameter och lägg ut dem på Silikon Bakunderlägg med kant (placerat på ett kallt ugnsgaller).
- Bred först ut lite tomatsås på varje minipizza och lägg sedan på mozzarellaosten.
- Dela 8 oliver i halvor på längden till spindlarnas kroppar. Dela 8 oliver i halvor på bredden till huvuden. Lägg dem på pizzorna och dela sedan till varje spindel en oliv i åtta strimlor på längden till spindelben.
- Grädda i ca 25 minuter och låt vila i några minuter innan servering.