Genom att fortsätta ditt besök på webbplatsen godkänner du användningen av cookies så att vi kan tillhandahålla besöksstatistik, förse dig med utvalt innehåll som är anpassat efter dina intressen och underlätta utbyte med sociala nätverk.  Mer information om cookies och inställningar finns i vår sekretesspolicy.

Förrätt Bröd
Tillbaka till resultat

Milda Spindelminipizzor

  • Tupperware Milda Spindelminipizzor

Tillvägagångssätt

Ingredienser

  • 8 personer

15 g färsk jäst

1,25 dl vatten

3 1/3 dl vetemjöl

1 msk olivolja

½ tsk salt

½ tsk socker

3 msk tomatsås

60 g riven mozzarellaost

24 svarta oliver, urkärnade

Förberedelse

60 minuter

Tillagning

25 minuter

Svårighetsgrad

Medel




Tillvägagångssätt

  1. Häll 1 dl kallt vatten och 0,25 dl kokande vatten i en Junior Vispskål 3 l och blanda sedan jäst och vatten med hjälp av Degskrapa.
  2. Häll mjöl, olivolja, salt och socker i bunken och rör om. Knåda degen för hand tills den släpper bunken, tillsätt mer mjöl vid behov. Täck över bunken och låt jäsa i ca 30 minuter.
  3. Värm ugnen till 220 °C.
  4. Knåda degen lätt och dela den i 16 bitar. Platta till dem för hand genom att dra med fingrarna tills du har rundlar på ca 6–7 cm i diameter och lägg ut dem på Silikon Bakunderlägg med kant (placerat på ett kallt ugnsgaller).
  5. Bred först ut lite tomatsås på varje minipizza och lägg sedan på mozzarellaosten.
  6. Dela 8 oliver i halvor på längden till spindlarnas kroppar. Dela 8 oliver i halvor på bredden till huvuden. Lägg dem på pizzorna och dela sedan till varje spindel en oliv i åtta strimlor på längden till spindelben.
  7. Grädda i ca 25 minuter och låt vila i några minuter innan servering.
Top