Pizzastrutar
Tillvägagångssätt
Ingredienser
4 strutar
- 10 g färsk jäst
- 0.65 ml ljummet vatten
- 1 msk olivolja
- 1 nypa socker
- 1.65 dl vetemjöl
- 1/4 tsk salt
- Till pensling
- 1 msk olja
- 50 g finriven parmesanost
- Ingredienser till valfri fyllning (t.ex. tärnade tomater, prosciutto, burrata, rucola)
Förberedelse
30 minuterTillagning
12 minuterVilotid
40 minuterSvårighetsgrad
MedelTillvägagångssätt
-
Häll 4 msk kallt vatten och 1 msk kokande vatten i Junior Vispskål 3 l. Lös upp jästen och blanda i olivolja, socker och salt.
-
Blanda i mjölet med hjälp av Rörslev, fortsätt tills degen släpper skålen (vid behov tillsätt lite mer mjöl). Knåda med händerna en kort stund.
-
Täck över skålen och ställ den på en varm plats. Låt degen jäsa i 30 minuter.
-
Ta ut gallret ur ugnen och sätt ugnen på 190 °C, varmluft.
-
Knåda degen igen och kavla ut den med lite mjöl med hjälp av Multibrödkavel till en rektangel på ca 10 x 25 cm.
-
Skär remsor på längden med hjälp av skäraren till Cornet Party, linda sedan remsorna runt strutarna. Det finns gott om deg, så lämna inga glipor.
-
Pensla strutarna med olja med hjälp av Pensel, rulla dem sedan i rikligt med riven parmesan så att degen täcks.
-
Placera Silikon Bakunderlägg med kant på det kalla ugnsgallret och ställ strutarna på det.
-
Grädda i ca 12 minuter. Låt vila i 5 minuter och lossna strutarna från formarna.
-
Fyll dem med valfri fyllning.